GeriBebek Sağlığı Bebeğinize ayakkabı giydirmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğinize ayakkabı giydirmeyin!

Bebeğinize ayakkabı giydirmeyin!

Ayakkabı çocuk kısa mesafelerde yürüdüğünde gerekli.

Çocukların ilk adımlarını ayakları çıplakken yapmaları gerektiği belirten uzmanlar, henüz yumuşak olan ayağa ayakkabıyla güçlü destek verildiği zaman, kasların ve bağların gelişiminin yavaşlayabileceğine dikkat çekiyor.

Almanya'da yayımlanan bir bebek dergisine açıklama yapan Dr. Holger Mellerowicz, anne ve babaların çocuklarına çok erken ayakkabı aldığını belirterek, ilk adım ayakkabılarını önermediğini söyledi. Henüz yumuşak olan ayağa ayakkabıyla güçlü destek verildiği zaman, kasların ve bağların gelişiminin yavaşlayabileceğini kaydeden Mellerowicz, çocukların ilk adımlarını ayakları çıplakken yapmalarının doğru olduğunu vurguladı.

Ayakkabının çocuğun kısa mesafelerde yürüdüğü zaman gerekli olduğunu belirten Mellerowicz, evde tabanı kaymayan çorapların ve sıcak tutan, yumuşak pantuflaların yeterli olduğunu söyledi.

Mellerowicz, ebeveynlerin çoğunun çocukların ayak tabanı düz olduğu için endişe ettiğini, bunun kaynağının yağ dokusu olduğunu ve ayak tabanının 3 yaşında ya da daha sonra normal şeklini aldığını kaydetti.

False