Bebeğime masaj yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Bebek masajı anne ve bebek arasındaki bağı kuvvetlendirdiği için uzmanların en çok önerdiği şeylerden biridir. Annenin bebeğine bağlanmasını büyük ölçüde dokunarak hisseden bebek, ona gülücüklerle tepki verir. Sağlıklı bir bebek aslında düzenli olarak ne kadar çok masaj olursa bir o kadar vücudunda ki kan akışı hızlanacak ve büyümesine yardımcı olacaktır. Dokunmanın bebeklerin beş duyu organı için ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz.

Haberin Devamı

PEKİ AMA BEBEĞİME MASAJ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM? 

Bunu birçok anne merak ediyordur. Bebeğinize masaj yaparken bası nasıl olmalıdır? Ne sıklıkta masaj yapılmalıdır? Gibi sorular her anne adayının ve annenin bebek masajıyla alakalı bilmesi gereken şeyler arasında yer alır. Bebek masajında dikkat etmemiz gereken şeylerin başında oda sıcaklığı gelir. Masaja hazırlıkta en önemli faktörlerden biri bebeğinize masaj yaptığınız odadır. Odanın daha önceden havalandırılmış olmasına dikkat etmek gerekir. Havasız bir ortamda bebeğiniz de huzursuz olacaktır. Termometrenizin oda ısısını 22-23 derece gösterdiğine dikkat etmenizde fayda vardır.

BEBEĞİNİZİN RAHATLAMASI İÇİN LOŞ IŞIK

Bebekler sesli ve çok aydınlık, parlak ışıkların olduğu ortamlarda belli bir şeye odaklanamazlar. Yeni doğdukları zamandan itibaren algıları açık olan bebeğiniz siz ona masaj yaparken odaklanması zor olabilir. Masaj esnasında sabit ya da hareketsiz durmaya bilir. Masajı güzel ve işlevsel yapabilmeniz için bebeğinizin de gevşemesine yardımcı olmanız gerekecektir. Bunun için bulunduğunuz ortamın çok aydınlık olmamasını tercih etmelisiniz. Bebeğinizin odağını yakalamak için loş ışık ya da az ışık alan bir yeri seçin. Hem bebeğinizin dikkati sizde olur hem de dış dünyayı tanımaya çalışan miniğiniz için huzurlu bir ortam yaratmış olursunuz.

Bebek masajını, yerde sert bir zeminin üzerine kendi örtüsünü sererek ya da alt değiştirme ünitesinde uygulayabilirsiniz. Böylelikle siz de yorulmamış ve emniyetli bir biçimde bebeğinize masaj yapıyor olursunuz.

MASAJ YAPARKEN BEBEĞİME NE ÖLÇÜDE BASI YAPMAM GEREKİYOR?

Bebek masajı yaparken önceliğimiz bebek olduğu için her zaman hassas olmamız gerekir. Masajın bebeğinizde faydasını görmek istiyorsanız önemli olan nokta bebeğinizin verdiği tepkiyi kontrol etmektir. Fazla yapılan basılarda istemsiz olarak cilt kızarmaları ya da daha farklı sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Siz eğer bu konuda kendinize güvensizseniz kesinlikle bir uzmandan bilgi ve eğitim almakta yarar var. Eğer masajı siz değil bir masaj terapisti yapıyorsa bebeğinizin sizi görebileceği bir yerde durmanız gerekir ki sizi gören bebeğiniz onun yanında olduğunuzu bilsin. Uzman ellerden yapılan masajlarda ebeveynler terapistlerin yaptıklarını uygulama yerinde öğrenme ve pratik yapma şansı bulmaktadırlar. Böylelikle bebeğinizle baş başa kaldığınızda doğru bası noktalarına bilinçli bir şekilde masaj yapabilesiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları