GeriBebek Sağlığı Bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken 4 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken 4 şey

Bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken 4 şey

Bebeğinizle geçirdiğiniz o güzel vakit hiç bitmesin istiyorsunuz biliyoruz ama hayatın gerçekleri de bir yandan size el sallıyor. Dolayısıyla bebeğiniz için en uygun bakıcıyı bulmalı ve içinizin sindiği insana onu teslim etmelisiniz. Bu dünyanın en zorlu süreçlerinden biridir. Sonuçta gözünüzden bile sakındığınız bebeğinizi hiç tanımadığınız birine teslim edeceksiniz. Bu süreci doğru yönetmek ve size en uygun kişiyle çalışabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır.

PROFESYONEL ŞİRKETLERLE ÇALIŞIN

Günümüzde bebek bakıcılarını bünyesinde toplayan ve ihtiyacınıza yönelik en doğru kişiyi size ulaştıran aracı kurumlar bulunuyor. Eğer mümkünse bu kurumlardan hizmet almaya çalışın. Çünkü kuruma bağlı bebek bakıcılarının sicilleri şirket tarafından araştırılır ve size sadece görüşme yapıp, enerjinizin uyup uymadığını kontrol etmek kalır. Ayrıca hizmetten memnun kalmazsanız yine muhattabınız şirkettir ve eleman değişikliği için size yardımcı olmak zorundadır.

Bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken 4 şey

EĞİTİMLİ BAKICI TERCİH EDİLMELİ

Bebek bakımı oldukça meşakatli bir iştir. Çok basit gibi görünse de türlü incelikler içerir. Doğuma hazırlanırken ve doğum sonrası okuduğunuz kitaplardan çocuğunuzun sağlığı ve psikolojisi için ne kadar incelikli davranmanız gerektiğini öğrenmişsinizdir. Bu nedenle siz de bakıcınızı seçerken mümkünse pedagoji eğitimi almış, yetkin kişiler arasından seçin. Bu çocuğunuzun oyun oynayarak gelişmesinden uyku saatine kadar pek çok şeyin bilinçli bir şekilde yapılacağı anlamına gelir. Günün sonunda siz bu beklentilerinizi kontrol etmek için kendinizi yormazsınız. Bakıcınız zaten bebeğiniz için en doğrusunu bilir.

SİCİLİNİ İYİ ARAŞTIRIN 

Hiç tanımadığınız insana bebeğinizi teslim edeceksiniz. Bu nedenle bakıcınıza bir kurum aracılığıyla ulaşmadıysanız kesinlikle sicilini siz araştırın. Bakıcınızdan referans olabilecek bilgilerin hepsini isteyin, tam ismini öğrenin, nerede yaşadığını görmeyi talep edin. Günün sonunda karşı taraftan çekinmeniz gereken bir durum söz konusu değildir. Ona durumu kibar bir yolla anlatıp güvenmek için tüm bunlara ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Zaten anlayışlı ve profesyonel bir bakıcıysa sizi anlayışla karşılayacaktır.

Bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken 4 şey

TAM OLARAK ANLAŞAMADIYSANIZ ZORLAMAYIN

Bebeğiniz bakıcısına çok kısa sürede alışacaktır. Bu nedenle görüşme aşamasındayken soru işaretlerinizin olduğu kişileri seçmeyin. Kısa sürede değişikliğe gideceğinizi hissediyorsanız bu durum bebeğinize yansıyacaktır. Özellikle 6 ay sonrası bebekler insanları seçebildiklerinden farklı kişilere alışmaları onların kafasını karıştırabilir. Sıkı eleyin ama kendinize en uygun bakıcıyı seçmek için acele etmeyin.

False