GeriBebek Sağlığı Bakıcı konusuna eşinizle karar verin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakıcı konusuna eşinizle karar verin

Bakıcı konusuna eşinizle karar verin

Seçim konusunda acele etmeyin!

Yeni doğan bebeğinize bakıcı arıyorsunuz ancak aklınızda tereddütler mi var? Uzman Psikolog Şafak Yeşilmen, bakıcı konusunda anne ve babanın ortak bir karar vermesi gerektiğinin altını çizerek işin inceliklerini bizlerle paylaştı.

Acele etmeyin

Her şeyden önce bakıcı ararken acele etmemek önemlidir. Bebekleri için doğru bakıcıyı bulmak belli bir zaman alacağı için anne babalar henüz bebekleri doğmadan bakıcı arayışına girmelidirler. Bakıcı arayışı sırasında anne ve baba beraber hareket etmeli, ebeveynlerden biri arayışta daha aktif rol oynasa bile “Nasıl bir bakıcı arıyoruz, ne zaman başlasın?” vs. gibi tüm konularda beraberce düşünüp karar vermelidir.

Bakıcının anne olması avantajlı

Bakıcı ile yapılacak olan görüşme onun yaşantısına ait bilgi ve ipuçları sağlayacaktır. Ancak kişilere güven duymak kısa bir görüşme ile oluşabilecek bir şey değildir. Bu açıdan, bakıcı seçerken en iyi yollardan biri güvendiğiniz birinden bakıcı ile ilgili alacağınız olumlu referanstır. Bakıcı ile görüşme yapıldığında özellikle nasıl bir kişiliğinin olduğu ve çocuklarla iletişiminin nasıl olduğu, varsa kendi çocuklarıyla ilişkisinin niteliğine dikkat edilmelidir. Bakıcının anne olması tabi ki avantajdır ancak olmazsa olmaz bir özellik değildir. Bakıcının daha önce deneyimli olması da avantajdır.

False