GeriBebek Beslenmesi Katı gıda obezite nedeni mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Katı gıda obezite nedeni mi?

Katı gıda obezite nedeni mi?

Bebeklerin beslenmesine yönelik önemli bir araştırma!

ABD'de Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, katı gıda verilen bebeklerle ilgili oldukça korkutucu bir sonuç ortaya çıktı. Farkında olmadan çocuklarımızı, henüz daha bebekken obezitenin kollarına mı bırakıyoruz?

Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazmi Zengin, Boston Çocuk Hastanesi ile ortalaşa yapılan bir araştırmada, anne sütü yerine mama ile beslenirken 4 aylık olmadan önce katı gıdalar verilmeye başlanan bebeklerde 3 yaşına geldiklerinde obezite görülme riskinin 6 kat arttığının tespit edildiğini söyledi ve araştırma ile ilgili şu bilgileri sundu:

“Bugün bazı anneler 4 ay dolmadan patates, elma, armut gibi katı gıdaları ezerek bebeklerine veriyor. Bu bebeklerin gelişimi için oldukça zararlı. Sussanna Huh ve arkadaşlarınca 847 çocuk üzerinde yapılan araştırma, anne sütünün bebeklerin sağlığı için ne denli vazgeçilmez bir madde olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Emzirmenin anneye de çok sayıda yararı var. Oksitosin hormonunu uyardığı için doğumdan sonra rahmin toparlanmasına yardım eden emzirme, doğum öncesi alınan kiloların da daha kolay verilmesini sağlıyor. Ayrıca emzirme depresyonun da önüne geçiyor.”

AA

False