GeriBebek Beslenmesi Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz?

Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz?

Teknolojinin hayatımızda iyice yer edinmesi ve sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla telefonlar ayrılmaz bir parçamız haline geldi. Öyle ki anneler de bebeklerini emzirirken vakitlerini internette gezinerek, telefonla konuşarak ya da arkadaşlarıyla mesajlaşarak geçiriyorlar. Ancak bu durum anne ve bebek arasındaki ilişkiye zarar veriyor ve kalitesini düşürüyor.

ONUNLA GÖZ TEMASI KURUN

Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz

Bebek anneyle hem fiziksel hem de psikolojik olarak en yakın bağı emzirme yoluyla kurar. Bebek emzirme esnasında anneyi daha yakından tanımak ve onu benimseyebilmek adına göz teması kurmaya çalışır. Eğer bebeğiniz sizin yerinize telefonunuzla göz teması halindeyse sizinle ne derece iletişim kurabilir?

DOKUNUŞLARINIZ PSİKOLOJİSİNİ ETKİLER

Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz

Bebeğinizi emzirirken ona dokunmak, onu okşamak anne ve bebek arasında fiziksel temas sağlar. Bebek kendisini güvende hissederek anneye bağlılığını arttırır. Ancak telefon elinizdeyken bebeğinizle temas kuramadığınız gibi; telefona daldığınız için bebeğinizin yeteri kadar anne sütü içip içmediğini, emzirme sırasında uyuyakalıp kalmadığını da göremeyeceksiniz. Bu yüzden emzirme sırasında bebeğinizi takip etmek, ona dokunmanız ve onu nazikçe okşamanız büyük önem taşır.

ONU GÖRMEMENİZ DAVRANIŞSAL PROBLEMLERE NEDEN OLUR

Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz

Bebeğiniz emzirme sırasında gülebilir veya ses çıkarabilir. Bu durum onların “ben buradayım, benimle ilgilenmeye devam et” deme şeklidir. Bu esnada eğer onunla iletişim halinde değilseniz bebeğiniz duygularına karşılık alamaz ve kendilerini dışlanmış hissederler. Bu davranışınız bebeğinizin ileride psikolojik sorunlar yaşamasına neden olabilir. Bebeğinizin hassas ve size muhtaç olduğunu unutmayın lütfen.

BEBEĞİNİZİ RADYASYONDAN UZAK TUTUN

Bebeğinizi emzirirken telefonla oynuyor musunuz

Bebeğiniz çok küçük ve hassas yapıda olduğu için zararlı ışınlara karşı savunmasızlardır. Radyasyon gibi zararlı ışınlar kanserli hücrelerin gelişmesine neden olabileceği için için bu tür zararlı ışınlara maruz kalmaları oldukça tehlikelidir. Üstelik radyasyon, bebeğinizin beyin gelişimine zarar vererek daha büyük sorunlara yol açabilir. Siz telefonla oynarken bilmeden çocuğunuz sağlığını tehlikeye sokuyor olabilirsiniz.

False