GeriBebek Beslenmesi Emzirirken bu ürünleri kullanmayın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Emzirirken bu ürünleri kullanmayın!

Emzirirken bu ürünleri kullanmayın!

Bebeğinizi özenle koruduğunuz emzirme döneminde farkında olmadan bebeğinizi zarar veriyor olabilir misiniz? Görünüşü masum olan ama bebeğinizin sağlığını bozan ürünlerin farkında mısınız

Birçok popüler kolonya, parfüm ve vücut spreyinde doğal özler eser miktarda eklendiğini, içeriğinin çoğunlukla petrolden üretildiğini ve birçok sentetik kimyasal içerdiğini belirten Çevresel Çalışma Grubu (EWG) bu durumu şöyle açıklıyor: “Parfümünüzdeki gül benzeri koku, koku endüstrisinde 3100 stok kimyasal bileşeninden oluşan bir karışımdan farklı bir şey değildir ve içeriği her zaman tüketiciden gizlenir.”

Yüzey temizleyicileri, cam temizleyicileri ve bulaşık deterjanlarında bebeğinizin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri vardır.

Genellikle günlük kullnadığımız ürünlerde bulunan zararlı sentetik kimyasallardan bebeğiniz ve kendi sağlığınız için uzak durun.

İşte o maddeler:

PHTHALATES

Emzirirken bu ürünleri kullanmayın

Parfümler, yer temizleyicileri, bulaşık deterjanları ve hatta tuvalet kağıtları gibi birçok kokulu ev ürünleri bu kimyasalı içerir ve etikette belirtilmez. Kullandığınız ürün koku sağlıyorsa içeriğinde bu kimyasalı barındırma olasılığı yüksektir. Bu ürünleri hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için kullanmayınız.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ile Harvard Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları tarafından yürütülen 2003 tarihli bir araştırmaya göre bu kimyasala solunum yoluyla maruz kalınıyor ve erkeklerde sperm sayısının azalmasına neden oluyor.

AMONYAK

Banyo temizleyicileri, pencere temizleyicileri ve yer temizleyicilerinde bulunur. Amonyak buharlaşan ve iz bırakmayan bir özelliğe sahip olduğu için temizleyiciler üzerinde önemli bir bileşen haline gelmiştir. Sürekli olarak amonyağa maruz kalan insanlarda kronik bronşit riski daha yüksek olup, astım hastaları için de büyük bir tehlikedir.

Emzirirken bu ürünleri kullanmayın

TRİKLOSAN

Genellikle anti bakteriyel olarak etiketlenmiş sıvılarda bulunur. Triklosan kanserojen bir madde olup, güvenilirliği son zamanlarda tartışma konusu olmuştur. Çevre Koruma Ajansı (EPA), Triklosan’ın endokrin (hormonal) fonksiyonlara zarar verip vermediğini araştırmaktadır.

Emzirirken bu ürünleri kullanmayın

Ev ürünlerindeki kimyasalların varlığına dikkat etmeliyiz. Bu kimyasallar bebeğinizin sağlığı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu yüzden dolaplarınızdan kimyasal içeren ürünleri atın ve olabildiğince doğal ürünleri tercih edin. Aldığınız ürünün içeriğine dikkat edin. Her annenin kullandığı ürünlerdeki malzemelerin içeriğini bilme hakkı vardır! 

False