Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Doğal burun estetiğinin sırrı

Burun estetiğinde kadın ve erkeğin en hassas olduğu nokta, ameliyat sonrasında burnun kesinlikle doğal ve yüzle uyumlu bir tasarıma sahip olmasıdır.

Haberin Devamı

Burun, yüzün merkezinde yer alan ve yüz ifadesini tamamen değiştirebilen bir organdır. Gözlerin şeklini ve bakışları ön plana çıkarır ya da arka plana iter. Orantılı ve güzel yüz ölçülerini gölgede bırakabilir. Eğri burun yapısı, geniş kanatlı burun delikleri, kemerli kemik oluşumu, gaga görünümlü, ucu geniş ya da düşük, uzun ve geniş burun şekli burun estetiğini en sık bozan nedenlerdir. 

Doğal burun estetiği ameliyatında burundaki açısal ve hacimsel sorunlar her kişinin kendi yüz hatlarına özgü planlama ile ortadan kaldırılır. Belirli oranlar, her yüz için, o yüze uyumlu, estetik olduğu anlaşılmayan doğal görünümlü burun yapısı ortaya çıkarmaktadır.

DOĞAL BURUN ESTETİĞİNDE DOKTOR TECRÜBESİ KRİTERİ

Burun estetiğinden sonra ameliyat olduğu belli olmayan doğal görünümlü bir burun formu için olmazsa olmaz kriterler şunlardır: Doktorun tecrübesi, hastanın burnundaki kusurlara uygun ameliyat yönteminin seçilmesi, hastanın yeni burun yapısıyla ilgili gerçekçi beklentiler içinde olması, burun dokusu ve şeklinin, planlanan yeni görünümü için gerekli şartlara sahip olması.

Haberin Devamı

KADINLARDA İDEAL BURUN ORANLARI

Doğal burun yapısı, kadınlara ve erkeklere özgü formlarda olması gerekmektedir. Burun estetiği ameliyatında burnun yüzle uyumlu hale gelmesi için kadınlarda burun ucunun üst dudağa yaptığı açının 90-95 derece arasında olması gerekir. Dudaklar, burundan çeneye olan düz çizginin gerisinde kalmalıdır. Burun sırtı ve yanak arasındaki açı, 35 derece olacak şekilde planlanmalıdır. Burnun uzunluğu, alındaki saç köklerinden çene ucuna kadar olan mesafenin 3’te 1’i kadar, burnun genişliği de bir göz genişliği kadar olmalıdır. Kadınsı burun formunda kaşların ortasından burun ucuna kadar olan sırt bölgesinde hafif içe doğru tasarlanacak kavis çok önemlidir.

ERKEKLERE ÖZGÜ BURUN YAPISI

Erkeklerde yaptırılan burun estetiğinde burun uzunluğu ve genişliğinin yüz ölçüleriyle oranı, burun sırtının yanak ile açısı kadınlardakiyle aynıdır. Burun ucunun üst dudak ile olan açısı 90-95 derece arasındadır. Burun ucu ile çene arasındaki düz çizginin gerisinde kalan dudak pozisyonu kadınlarınkinden biraz daha ileride olmalı. Burun sırtı daha düz olmalı, böylece yüze erkeksi ve otoriter bir ifade katabilir.
Bu oranlar, burun estetiğinde hassas olan, doğal görünümlü sonuç bekleyen her kadın ve erkekte, özgün sonuçlar yaratmaktadır. İdeal ölçüler her yüzün parmak izine dönüşür.

Haberin Devamı

BURUN ESTETİĞİ AMELİYAT TEKNİKLERİ

Doğal burun estetiği için, burunda yapılacak planlamaya uygun teknikler uygulanır. Bunlar açık ameliyat tekniği ya da kapalı ameliyat tekniğidir. Ayrıca hastanın talebine göre uygun bölgelerde deri altında geçici dolgu yapılmaktadır. Açık ameliyat tekniği, kemik, kıkırdak, yumuşak doku ve cilde müdahale etmeyi sağlayan bir işlemdir. Burnun estetik ve nefes alma gibi fonksiyonel sorunlarına tam bir müdahale imkânı sunar. Açık burun ameliyatı yaklaşık 2 saatte tamamlanır. Genel anestezi altında hasta, acı hissetmez. Ertesi gün taburcu olan hasta, 1 hafta sonra işbaşı yapabilmekte, morluklar ve ödemler 2 haftada maksimum düzeyde azalmaktadır. Burnun, planlanan şekline tam olarak gelmesi ve tam iyileşme 6 ayı bulmaktadır.