Serkan Tutar
Serkan Tutar
Serkan Tutar

Biberon, bebeklerde ishal riskini artırıyor

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, bebek sağlığı ile ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, bebeklerde ilk 6 ay anne sütünün önemli olduğunu ve biberonla beslenen bebeklerin ishale yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu açıkladı.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, bebek sağlığı ve beslenmesi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Özellikle bebeklerinizde en sık görülen rahatsızlıklar solunum yolu enfeksiyonları ve ishal olduğunu belirten Tutar, bu tür hastalıklarla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken bazı olguların olduğunu söyledi. Serkan Tutar, “Bebeğinizi sadece solunum yolu enfeksiyonlarından değil, tüm hastalıklardan korumak için, ilk altı ay sadece anne sütü vermelisiniz. Anne sütü, bebeğinizin hastalanmasını engelleyecek ve onu hastalıklardan koruyacak ilk ilaç olarak düşünmeli ve kesinlikle ihmal etmemelisiniz" dedi.

6. aydan sonra doğru ek besinlerin bebeğe verilmesini belirten Tutar, "Bebeğinizin tüm besin ve besin öğelerini yeterli alması, kısacası yeterli ve dengeli beslenmesi güçlü bir bağışıklık sistemi için şart. Bunun için annenin bu konuda sağlık uzmanlardan yardım alması, doğru seçilmiş besinleri doğru pişirme yöntemleri ile pişirmesi bebek sağlığı açısından oldukça önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Anne sütü, bağırsakları koruyor

Anne sütünün bebeğin ishale yakalanma riskini oldukça düşürdüğünü söyleyen Tutar, şöyle konuştu: “Anne sütünün bebeğin bağırsaklarında oluşturduğu mukozal tabaka tüm barsak sisteminde koruyucu özelliğe sahip olması yine anne sütünü rakipsiz kılmaktadır. Ne derece dikkat ederseniz edin, biberonla bebeğinizi beslenmek ishal olma riskini arttırmaktadır. Bu sebeple biberonla bebeğinizi beslenmekten mümkün olduğunca kaçınmalısınız.”

CHA