Şekersiz bebek tarifleri

.

Haberin Devamı

BALKABAKLI CUP TATLI (+12 AY)

Bu tarifin içinde bulunan balkabağı, A vitamini öncüsü olan beta karotenin en önemli kaynaklarından biridir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kemiklerin gelişimi ve büyüme- gelişmenin desteklenmesinde rol alır. Hindistan cevizi, kuruyemişler (badem, ceviz, fındık, yer fıstığı, susam vb), tahin, zeytin / zeytinyağı, tereyağı, avokado gibi yağ içeren besinlerde bulunur.

Malzemeler

3 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı bal
1 dolu yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı şekersiz pişirilmiş balkabağı püresi
Üzeri için; Hindistan cevizi veya 2 ceviz ya da 1 tatlı kaşığı tahin

Yapılışı

Balkabağı püresi için soyulup dilimlenmiş balkabağını fırın poşeti içinde fırında ya da tencerede iyice yumuşayana kadar çok az su ile pişirin. Pişen balkabaklarını çatal yardımıyla ezin. Labne peyniri ile balı karıştırın. Kase ya da şeffaf fincan içine sırasıyla yulaf ezmesi ve labne karışımını dikkatlice koyun. Aynı sırayla bir kat daha koyun. En son üzerine ezilmiş ceviz, tahin veya Hindistan cevizini eklenerek buzdolabında 20 dakika kadar soğumaya bırakın. Balkabaklı cup tatlı servise hazır!

YUMURTASIZ PORTAKALLI KURABİYE (+12 AY)

Malzemeler

100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı yulaf unu
1 çay bardağı hurma püresi
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
İsteğe bağlı kakao

Yapılışı

15 adet hurmayı iyice yıkadıktan sonra 15 dakika kaynamış suda bekletin, yumuşayınca çekirdekleri çıkarıp rondodan geçirin.

Hurma püresinin üzerine un dışında diğer kurabiye malzemelerini ekleyip güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin, kıvamına göre miktarı artırılabilir ya da azaltılabilir.

Ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. En son isteğe göre 3-4 yemek kaşığı kadar kakao ekleyin. Ardından hamurun üzerini streçle kapatıp dondurucuda 10 dakika bekletin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları