GeriBebek Beslenmesi Bebek mamaları sadece eczanelerde mi satılacak?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek mamaları sadece eczanelerde mi satılacak?

Bebek mamaları sadece eczanelerde mi satılacak?

Bebeklerin sağlığı tehlikede mi?

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Tarım Bakanlığı’ndan onaylı bebek mamalarının internette ve marketlerde satılmaması gerektiğini söyledi.

Saydan, "Marketlerde spot altında, tozlu raflarda, son kullanma tarihleri kontrol edilmeden tüketiciye sunulan mamaların güvenirliliğinden söz etmemiz mümkün değildir. Mamaların, üretim izninin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi, yalnızca eczacının gözetiminde, eczanelerde satılması gerekmektedir" açıklamasında bulundu

Mamaların ilaçlar gibi doktor veya eczacılara danışılarak kullanılması gerektiğini vurgulayan Nurten Saydan; “Biz eczacılar olarak annelere ilk 6 ay mutlaka anne sütü vermeleri gerektiğini ve anne sütü yetersizse hangi mamanın daha uygun olacağını ve nasıl hazırlanacağını söylüyoruz. Marketlerde böyle bir yönlendirme olmadığı için bilinçsiz tüketim arttı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bitkisel ilaçlar ve preparatlar konusunda verdiği denetimsiz ruhsatlandırmadan dolayı birçok vatandaşımızı kaybettiğimiz gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Mamaların da ruhsatlandırılmasının Sağlık Bakanlığı’na geçmesi için bebeklerimizin sağlığını kaybetmesi mi gerekiyor?” diye konuştu.

Saydan, bebek sağlığını daha fazla tehlikeye atmamak için bu durumun yeniden düzenlenip, bütün mamaların Sağlık Bakanlığı’nın izni ve denetimi ile sadece eczanelerde, eczacıların kontrol ve danışmanlığı ile satılması gerektiğini belirtti.

DHA 

False