GeriBebek Beslenmesi Bebek beslenmesinde tahıllı gıdaları mutlaka kullanın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek beslenmesinde tahıllı gıdaları mutlaka kullanın

Bebek beslenmesinde tahıllı gıdaları mutlaka kullanın

Ek gıdaya geçerken nelere dikkat edilmeli?

Bebekler ilk ay sadece anne sütü ile beslenmeli ve 4 aydan önce katı gıdaya geçilmemelidir. Katı gıdaya geçiş döneminde de anne sütü veya eksikliğinde devam sütü verilmeye devam edilmelidir. Katı gıdaya başlansa da 2 yaşına kadar bebeklerin temel besini anne sütüdür.Katı gıdaya geçerken ilk başlanılması önerilenler sebze püresi, meyve püresi ve tahıllı karışım mamalarıdır. Tahıllı mamaların içeriğindeki demir ve lifler, bebeğin anne sütünden katı gıdalara geçişini kolaylaştırır.

Tahıllı gıdalar sindirimi kolaylaştırıyor

Anne sütünün sindirimi çok kolaydır, katı gıdaya geçerken bebekte zorlanma ve huzursuzluk görülebilir. Tahıllı gıdalar ise barsak hareketlerini düzenleyeceğinden kabızlık ve ishal gibi durumlar çok daha az görülür. Lif oranının yüksek olması, bebeğin barsak hareketlerini düzenler. Ayrıca tahıllar bebeğe demir desteği de sağlar.

Kaşık mamaları bebeğe nasıl verilmeli?

Bebekler için özel demirle zenginleştirilmiş tahıllı karışımlar (kaşık mamaları) mevcuttur. Bu kaşık mamaları anne sütü veya devam sütü ile birlikte bebeğe rahatlıkla verilebilir. Hazır kaşık mamaları 6 aydan itibaren 2-3 yemek kaşığı, 1 yaşından itibarense 1 kaseye çıkmalıdır.

Bebeklerin ilk tanıştığı katı gıda pirinç mamasıdır, bunu yulaf ezmesi ve arpa maması izler. Buğday ve diğer tahıl ürünleri çok küçük bebeklerde reaksiyona yol açabileceğinden daha sonra verilmelidir. Küçük kavanozlarda yemeye hazır olan mamaları kullanabilirsiniz ya da kurutulmuş şekilde satılan tahıl ürünlerine hazır mama, anne sütü veya su ekleyerek bebeğinize verebilirsiniz. Ancak özellikle bebekler için üretilmiş ürünler alırsanız bebeğinizin besin gereksinimlerinin karşılandığından emin olabilirsiniz.

ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.

False