GeriBebek Beslenmesi Bebeğe Hangi Besinler Yasak?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğe Hangi Besinler Yasak?

Bebeğe Hangi Besinler Yasak?

Bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar böyle beslenmeli...

"Özellikle çocukluk dönemindeki şişmanlık sorununu çözmenin şartı, ortaya çıkmasına neden olan etmenlerin ortadan kaldırılmasıdır” diyen Beslenme Uzmanı Aysen Arıcan, bebeklerin ilk 1 yıl boyunca tüketmemesi gereken besinler konusunda aileleri uyarıyor.

İlk 6 Ay Yalnızca Anne Sütü Verin

Yanlış beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivite azlığı ortadan kaldırılırsa şişmanlık önemli ölçüde önlenebilir. Süt çocuğu için en uygun besin anne sütüdür. Anne sütü ilk 6 ayda bebeğin tüm gereksinmelerini sağlayan, sindirim sistemine göre ayarlanmış ve bebek için ilk aşı niteliği olan bir besindir.

1 Yaşına Kadar Neler Yasak?

Yapılan bazı çalışmalar bebeklerin tatlı tadını daha çok sevdiklerini ve tatlıya yöneldiklerini göstermiştir. Çağımızın sorunu olan obezite/şişmanlık ile mücadeleye bebeklik döneminden itibaren başlanmalı, anne sütünün ve diğer besinlerin reddine neden olmamak açısından şeker ve şekerli gıdaları vermemeye özen gösterilmelidir.

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Bebekken Kazanılır

Yeterli ve dengeli beslenme, vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınarak vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır.

Besinleri, besleyici değerleri yönünden 4 ana grupta toplayabiliriz. Bunlar süt ve süt ürünleri; et, tavuk, balık, yumurta ve kuru baklagiller; taze sebze ve meyveler; ekmek, nişastalı besinler ve tahıllardır. Aynı gruptaki besinler birbirinin yerine tüketilebilir. Bireyin ihtiyacına göre her besin gruplarından yeteri kadar miktarın her öğünde tüketilmesi gereklidir.

False