Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Burçlara göre diyet

Burcunuzun ihtiyaç duyduğu besinler, şifalı bitkiler ve daha fazlası...

Haberin Devamı

‘Doğduğumuz anda Güneş’in içinde olduğu burç bize hayatımız boyunca genel sağlık etkilerinin nasıl olduğunu gösterir. Oysa aslında sağlığımızı gösteren, 6. evde hangi burçların olduğu ve gezegenlerin ne şekilde yerleştiğidir.

Sağlık ve astroloji çok derin bir konu olup, şişmanlık konusunda ne kadar avantajlı veya dezavantajlı olduğumuzu bize gösterebilir. Yani burç özellikleri ile diyet zamanları arasında kuvvetli bir bağlantı vardır. Elbette, astroloji bir uzmanlık konusu olduğu gibi, “Sağlık Astrolojisi” de ayrı bir uzmanlık konusudur. Örneğin dış ve bedensel görünüşümüzü gösteren doğum haritamızın yükselen çizgisinin altındaki 1. evde her şeyi büyütme ve genişletme özelliği olan Jüpiter gezegenin bulunması, o kişiyi yaşamı boyunca kolay kilo almaya ve şişman olmaya yönlendirecektir.

Haberin Devamı

Bunun tersi olarak, aynı 1. evde genelde kısıtlayıcı ve disiplin verici özellikleri olan Satürn gezegeni bulunuyorsa, o kişi hayatı boyunca ince bir yapıda olacaktır. Öz burcu veya yükseleni ya da Ay burcunda kuvvetli Yengeç burç özelliklerini taşıyan bir kişide hormonlar etkilenebilir ve buna bağlı olarak da kilo değişebilir.

“Diyete ne zaman başlamalıyız?” sorusunun cevabına gelince kadınların ve sıvıların temsilcisi Ay’ın enerjilerinden faydalanabiliriz. Ay’ın konumu bize bu konuda fazlası ile yardımcı olacaktır.

YENİ AY: Bırakmak istediğimiz alışkanlıklarımız için en uygun zaman Yeni Ay’dır. Özellikle Koç burcundaki Yeni Ay enerjisi bu konu için idealdir. Bu dönemde ameliyatlardan uzak durmalıyız, bedenimizin toparlanması oldukça uzun sürecektir.

BÜYÜYEN AY FAZI: Ay ışığının büyüme dönemi yaklaşık 14 gün sürer ve ardından Dolunay başlar. Büyüyen Ay alma ve büyüme fazıdır. Pozitif etkiler toplanır ve depolanır. Dolunay kadar olmasa da duygusal olarak kriz dönemleridir. Bu dönemde bedeni güçlendirecek tüm gıdaları yemeliyiz, bedenimiz sadece ihtiyacımız olanı kullanacaktır.

DOLUNAY: Ay 28 günlük turunun yarısını tamamlar. Dolunay günlerinde sorunlar, ruhsal gerginlikler, tartışmalar, saldırılar yoğunluk kazanır. Negatif enerjiler hakimdir. Bedenimizde yağlanmamızın artacağı günlerdir.

Haberin Devamı

KÜÇÜLEN AY FAZI: Küçülen Ay fazında güç ve enerji boşalır. Bu fazda bedenimiz güçlüdür ve gücünü kullanmaya hazırdır. Zorlanmadan enerji harcayabilir ve diyete başlayabiliriz. Bu dönemde sıvı ve toksin atmamız oldukça kolaydır. Dolunay’ın hemen ardından diyete başladığımızda olumlu sonuçlar alırız.

Astrolog Şenay Yangel


Burçlara göre diyet

KOÇ: Genelde kilo alma problemleri olmaz, dönemsel olarak kilo alsalar bile kısa zamanda verirler. C vitamini dengesini korumaları gerekir: C vitamini vücuttan kolay atılan bir vitamindir. Günlük yaşamınızda genel sağlığınız için C vitamini dengesini korumalı; potasyum fosfat içeren besinler tüketmelisiniz. Kuşburnu, greyfurt, ananas, portakal, elma ve yeşil sebzeler potasyum fosfat içeren besinler tüketmeliler. Kırmızı biber, elma turp, lahana, et ürünleri ve balık gibi. Ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalılar.

Şifalı bitkisi: Isırganotu

Haberin Devamı

Burçlara göre diyet

BOĞA: İştahlı bir yapıya sahip olması kilo problemi yağlanma yaşamasına sebep olur. Ayrıca vücutları su tutar Boğanın gerekli tuzu Sodyum sülfattır. Bu vücuttaki su miktarını dengede tutar. Dikkat etmeleri gereken bir diğer konuda tiroit salgılarıdır. Ispanak, deniz ürünleri, badem, üzüm, mısır, bamya, ananas tüketmeliler. Yağlı ve hazır yiyeceklerden uzak durmalılar.

Şifalı bitkisi: Çobançantası karabiber


Burçlara göre diyet

İKİZLER: Vücudunuz için gerekli madde potasyum klorürdür. Bu kanın sulanmasını sağlar ve pıhtılaşmayı önler. Bu madde en çok kereviz, yeşil fasulye, havuç ve portakalda bulunur. En büyük avantajları sindirim sistemlerinin çok iyi çalışmasıdır. Ayrıca hareketli yapılarından dolayı da kolay kolay kilo problemi yaşamazlar. Yoğurt, ceviz, badem, brokoli, kırmızı et, yumurta sarısı, balık, süt tüketmelidirler. Mayalı yiyeceklerden ve sakatatlardan uzak durmalılar. Sağlıklı bir yaşam için uykularına çok önem vermeliler.

Şifalı bitkisi: Ayı sarımsağı

Haberin Devamı

Burçlara göre diyet

YENGEÇ: Yengeç burcunun yöneticisi Ay’dır. Haritalarında Ay açıları bozuk olan kişilerin mideleri ile ilgili problemleri olabilir. Özellikle üzüntülü oldukları dönemde fazla yemek yeme eğilimi gösterirler. Kilo problemini en çok yaşayan burçların başında gelir. Su içmekten hoşlanmayan yengeçlerin bol bol sıvı tüketmeleri vücutlarındaki sıvı dengesine dikkat etmeleri gereklidir. Mutlaka düzenli olarak spor yapmalılar. Vücutlarının kalsiyum florür ihtiyacı vardır. Salatalık, roka, yumurta sarısı ve çavdar gibi besinleri bu amaçla tüketebilirler. Kızartmalardan uzak durmalılar.

Şifalı bitkisi: Zerdeçal


Burçlara göre diyet

ASLAN: Aslan burçları Zodyak’ın gurmeleridir. Vücutları için gerekli madde magnezyum fosfattır. Bu madde kemikler ve sinir sistemleri için gereklidir. Kalsiyumun vücuttaki dengesini sağlar. Çavdar, kereviz, elma, incir, şeftali ve limon suyu, muz, balık tüketmeliler. Açık hava sporlarını tercih etmeliler. Yumurta beyazı ve çerezlerden uzak durmalılar.

Şifalı bitkisi: Ebegümeci

Haberin Devamı

Burçlara göre diyet

BAŞAK: Sizin burcunuz genel sağlığı, bağırsakları ve karın kısmını temsil eder. Sinirlendiğiniz anda bağırsak ve sindirim problemleri yaşayabilirsiniz. Bağırsaklarınızı yoran ağır yiyeceklerden kaçınmalısınız beslenme konusunda da her konuda olduğu gibi sistemli davranın ve öğün atlamadan aynı saatlerde yemek yiyin. Spor yaptığınız sürece kilo problemini kolay kolay yaşamazsınız. Vücudunuz için gerekli madde potasyum sülfattır. Yemeklerinizde kaya tuzu kullanmalısınız. Peynir, zeytin, limon, yağsız, yoğurt, süt ürünleri, esmer pirinç ve dana eti sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerdir. Aşırı baharatlı, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Aksi halde yağlanacak ilk bölge göbeğinizdir.

Şifalı bitkisi: Altın başak


Burçlara göre diyet

TERAZİ: Terazi insanlarının metobolizması yavaş çalışır, baharatlı, soslu, şekerli gıdalara olan düşkünlüğü fazla kilolara sebep olabilir. Sinirlendikleri anda mideleri kazınmaya başlar. Bu nedenle düzenli egzersiz yapmaları şarttır. Vücutlarında asit alkali dengesini korumak için tuzu iyi ayarlamalılar. Sodyum fosfat içeren besinler tüketmeliler, bu madde zararlı maddelerin vücuttan atılmasında önemli rol oynar. Şeker ve karbonhidrat içeren besinlerden uzak durmalılar. Baklagiller, soğan, et, kestane, havuç, tereyağı ve sarımsak tüketmeniz gereken besinlerinizdir.

Şifalı bitkisi Çıbanotu


Burçlara göre diyet

AKREP: Kilo problemi ile orta yaştan itibaren karşılaşırlar. Gençlik dönemlerinde de düzensiz yemek saatleri kilo alımına sebep olabilir. Yemek saatleri düzenli olmalı ve öğün atlamamalılar. Vitamin ve mineral dengelerini korumalı, siyah üzüm, kayısı, portakal, erik, biber, maydanoz, balık ve lifli sebzeleri sofralarından eksik etmemeliler.

Şifalı bitkisi: Calendula


Burçlara göre diyet

YAY: Burcunuz kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. İyi yemek yapar ve iştahla yersiniz, Dolayısıyla da kaslarınızda yağlanma meydana gelir. Özellikle kalça ve baldırlarda sorunlar yaşarsınız. Ağır tava ve baharatlı salçalı yemeklerden, tatlılardan uzak durmalısınız. Taze meyveleri kabuklarıyla birlikte tüketin. B vitamini yönünden zengin yağsız dana eti, karaciğer ve tahıllı ekmek tüketiniz. Tuz dengesini de korumalısınız.

Şifalı bitkisi: Gece çuhası ve Ökseotu


Burçlara göre diyet

OĞLAK: Burcunuz iskeleti, dizleri, kulak ve deriyi temsil eder. İskeletiniz, kemik yapınız oldukça güzeldir. Kilo problemini en az yaşayan burçlardan biridir. Vücudunuzun gerekli maddesi kalsiyum fosfattır. Lahana, kereviz, yağsız dana eti, inek sütü, peynir, buğday ve incir tüketmeniz gereken besinlerdir. Aşırı tuz ve şekere dikkat etmelisiniz.

Şifalı bitkisi: Binbirdilekotu


Burçlara göre diyet

KOVA: Burcunuz el, ayak bilekleri, baldırlar ve dokuları temsil eder. Egzersiz ve spor, kilonuzu dengede tutabilmek ve sağlıklı kalabilmek için çok önemlidir. Vücudunuz için gerekli madde sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzudur. Yemeklerinizde öğütülmüş kaya tuzu kullanmalısınız. Bu tuz dokulardaki suyun miktarını ayarlar. Turp, ıspanak, semizotu, lahana, marul, mercimek, elma ve şeftali sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerdir. Yaşam boyu kalsiyum magnezyum, fosfor ve potasyum alımına dikkat edilmelidir.

Şifalı bitkisi: Kırlangıçotu


Burçlara göre diyet

BALIK: Burcunuz ayakları temsil eder. Güzel yemek yemekten hoşlanırsınız. Su tutan bir bünyeye sahipsiniz. Sinir sisteminiz çok hassastır ve yaşadığınız ruhsal dalgalanmalar bünyenize yansır. Vücudunuzun demir, biotin ve fosfora ihtiyacı vardır. Yiyeceklerinize dikkat etmelisiniz. Dengeli ve yeterli beslenmeniz kilo problemine karşı en iyi önlemdir. Metabolizmanız hızla kilo verir ve geri alır. Bunun sebebi vücudunuzda oluşan ödemlerdir. Bol su içmeli ve tuz dengesini yaşam boyunca ayarlamalısınız. Peynir ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, badem, ciğer ve baklagiller sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerdir. Yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Şifalı bitkisi: Karahindiba

Not: Karabiber de tüm burçlar için kullanılması gereken 4 elementi temsil eden şifa kaynağı bir bitkidir.

Kaynaklar: Yücel Sügen , Marian D.March Dr.David Frawley