Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile

FEN VE TEKNOLOJİ LİSELERİNDE ÖĞRENCİ OLMA ŞANSI

Fen ve teknoloji liselerinde öğrenci olma şansı
  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız

Öğrencilerini 2016 yılından bu yana Türkiye’de ilk kez uygulanan lise kabul modeli Apply Fentek ile seçen Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, bu kez aynı kabul modeli içinde bir geçiş sistemini hayata geçiriyor.

Eğitimine başka bir lisede başlayan ancak 10. sınıfa Fen ve Teknoloji Lisesinde devam etmek isteyen 9. sınıf öğrencileri, Apply FenTek Geçiş sistemi ile Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenci olma şansı elde edecek. Apply FenTek Geçiş sisteminin online sınav aşaması 27 Nisan’da Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelindeki Fen ve Teknoloji Liseleri kampüslerinde gerçekleşecek.

27 Nisan’da, Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelinde bulunan 14 Fen ve Teknoloji Lisesi kampüsünde gerçekleşecek online sınav için 25 Mart’ta aynı kampüslerden kabul edilmeye başlayan ön başvurular, 26 Nisan’a kadar devam edecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10. sınıfa Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde devam etmek isteyen 9. sınıf öğrencilerinin Apply FenTek Geçiş Sınavı’na başvuru yapabilmek için 16 Şubat 2019’da düzenlenen Bahçeşehir Koleji Okula Kabul Sınavı’na girmiş ve yeterli puanı almış olmaları gerekiyor. Okula Kabul Sınavı’na girememiş ancak bu sınava başvuru yapmak isteyen öğrenciler ise kendilerine en yakın Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’ne giderek uygulanacak bireysel sınava girip, yeterli puanı alarak Apply FenTek Geçiş Sınavı’na başvurabilecek. Sınava başvuru koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi ayrıca başvuru yapılan kampüslerden edinilebilecek.

Öğrencilerin Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine kabul edilmeleri için online sınavdan aldıkları puanın yanı sıra başarılarını, sosyal aktivitelerini ve becerilerini içeren sertifika, başarı belgesi, katılım belgesi vb. dokümanlardan oluşan portfolyolarını, www.applyfentek.com adresindeki Apply Fentek web sitesinden sisteme yüklemeleri; 27 Nisan’da düzenlenecek online sınava katılmaları ve kolejin akademik kadrosu tarafından bire bir gerçekleştirecek mülakata girmeleri bekleniyor.

Türkiye’de STEM eğitiminin uygulandığı ilk lise olma özelliğini taşıyan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nin sayısı, 2006 yılında açılan ilk kampüsünün ardından Türkiye genelinde açılan yeni kampüslerle 2018-2019 eğitim öğretim yılında 14 kampüse ulaştı. Türkiye genelindeki Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim görmek isteyen aday öğrenciler, Türkiye’nin ilk lise kabul modeli Apply Fentek’le çok aşamalı bir değerlendirmenin ardından bu okullarda okumaya hak kazanıyor. Online sınav ile öğrencilerin farklı alanlardaki kazanımları ve teknoloji okuryazarlıklarının düzeyi belirleniyor.

Sonuçları 17 Mayıs’ta açıklanacak online sınavda başarılı olan adaylar, 20 – 26 Mayıs tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Akademik Kurulu tarafından düzenlenecek mülakatlara katılmaya hak kazanacak. 29 Mayıs’tan itibaren kazanan adaylara bildirilecek mülakat sonuçlarının ardından Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde okumaya hak kazananlar 29 Mayıs – 16 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek.

Apply Fentek Geçiş sınavı ile kabul alan 9. sınıf öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10. sınıftan itibaren İstanbul Bahçeşehir, İstanbul Atakent TEMA, İstanbul Nakkaştepe 50. Yıl, İzmir 50. Yıl, Ankara 50. Yıl, Eskişehir, Samsun Atakum, Trabzon, Gaziantep, Antalya Konyaaltı, Diyarbakır, Hatay, Darıca ve Edirne Fen ve Teknoloji Liselerinden tercih ettikleri kampüsün öğrencisi olabilecek.

Bu bir ilandır

Yayın tarihi: 03.04.2019