Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile

BEBEĞİNİZDE PİŞİK OLUŞUMUNU NASIL ÖNLERSİNİZ?

Bebeğinizde pişik oluşumunu nasıl önlersiniz?
  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız

Bebeklerin huysuzlanmalarında en büyük nedenlerden biri olan pişik, genel olarak bebeklerin bez bölgesinde meydana gelen tahrişleri ifade eder. Pişik oluşumunu tetikleyen birçok neden olabilir. Önemli olan; sakin bir şekilde pişik oluşumunun nedenini bulmak ve bu nedene çözüm üretebilmektir. Bebeklerde pişik oluşumunun yaygın nedenlerini ve çözüm önerilerini sizin için listeledik…

Advertisement

ALTININ KURU KALMASINA ÖZEN GÖSTERİN

Bebeklerin cildi, yetişkinlerin cildine göre yüzde 20-30 daha hassastır. Bu nedenle çok daha özen gösterilmesi gerekir. Uzun süreli değiştirilmeyen bezler, bebeklerin ciltlerinin nemli kalmasına neden olur. Bu nemli ortamda ise bakteriler çoğalır ve doğal olarak cilt tahriş olmaya başlar. Böyle bir durumla karşılaşmamak için bebeğin bezinin sık sık kontrol edilmesi gerekir. Bezin kirlendiğinin fark edildiği anda, hemen değiştirilmemesi ve yeni beze geçmeden önce bebeğin altının 10-15 dakika kadar havalandırılması önerilir.

Provitamin B5 içeren Hametol Pişik Kremi'ni incelemek için tıklayın!

KULLANILAN TEMİZLİK MALZEMELERİNİN KALİTESİNDEN EMİN OLUN

Bebeklerin altları temizlenirken kullanılan ürünlerin kesinlikle kimyasal içerikte olmamasına özen gösterilmesi gerekir. İdeal temizleme yöntemi ılık bir suyla duş ve ardından iyice kurulamak şeklinde olabilir. Ancak her zaman duş ortamı sağlamak mümkün olamayacağından, diğer durumlarda paraben içermeyen, alkolsüz, kokusuz ve pamuklu temizlik ürünlerinin tercih edilmesine dikkat edilmesi gerekir.

BEZ SEÇİMİNE ÖZELLİKLE DİKKAT!

Bebeklerin yaşına ve vücut yapısına uygun bez seçimi de pişik oluşumunu önlemede oldukça etkilidir. Seçilen bezin vücudu tam sarması, bebeklerin ciltlerinin havasız kalmasını neden olur. Öte yandan bol bez tercihi ise sızdırma yapabilir ve bu durum da pişiğe davetiye çıkarabilir.

Zeytinyağlı ve badem yağlı pişik önleyici Hametol kremi incelemek için tıklayın!

EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ

Bebekler, yeni besinlerle tanışma dönemine geçtiklerinde alerjik tepkimelere çok daha açık hale gelebiliyorlar. Bu durum dolayısıyla sindirim sistemlerini de doğrudan etkileyebilir. Özellikle inek sütü, fındık, ceviz, domates, kivi gibi gıdalar pişik oluşumunu tetikleyebiliyor. Bu nedenle bu besinlerin kontrollü bir şekilde verilmesine özen göstermek gerekir. Aynı şekilde süt yoluyla bebeğe geçebileceğinden, emziren annelerin de bol baharatlı ve asitli gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmaları önerilir.


 

PİŞİK OLUŞUMUNU ÖNLEYEN KREM KULLANIN

Pişik kremleri, pişiğin oluşmasını sağlayan en önemli yardımcılardan biridir. Bebeklerin cildini bariyer gibi saran bu kremler; zararlı bakterilerin ciltle temasını önler. Bu nedenle; bebeklerin altları temizlenip kısa bir süre havalandırdıktan sonra, yeni bir beze geçilmeden önce bebeklerin cildine ince bir katman olarak pişik kremi sürülmesi tavsiye edilir.

Hametol ile doğanın mucizesi bilimle buluştu…

Bebeğinizi pişiğe karşı böyle koruyabilirsiniz!
 

Yayın tarihi: 22.05.2019