Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile

ANNE-BEBEK BULUŞMALARI’NIN 2. DURAĞI BURSA’YDI

Anne-Bebek Buluşmaları’nın 2. durağı Bursa’ydı
  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız

Bebeklerin bilişsel ve sosyal gelişiminde beslenmenin öneminin konuşulduğu söyleşide, Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt sordu, Dr. Şirin Seçkin ve Psikolog Serap Duygulu yanıtladı. Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu ise annelik tecrübelerini paylaştı.

Bebelac Çocuk Devam Sütleri ve Hürriyet İş birliği ile hayata geçirilen anne bebek buluşmalarının ikincisi Bursa’da gerçekleşti. 21 Haziran’da Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; Hürriyet Gazetesi Aile Çocuk Yazarı Ömür Kurt moderatörlüğünde, Psikolog Serap Duygulu ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin bebeklerin bilişsel ve sosyal gelişiminde beslenmenin önemini aktardı.

Panelde konuşan Dr. Şirin Seçkin, bebek beslenmesinin anne karnında başladığını ve bebeğin 2 yaşına kadar aldığı gıdalar ile gösterdiği gelişimin tüm hayatını şekillendirdiğine dikkat çekti. 

Ailelerin sadece bebeklerinin boy ve kilosuna odaklanmamasını; fiziksel gelişimi kadar bilişsel gelişimine, yani beyin gelişimine de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Seçkin, “Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için anne sütü son derece önemli, sütünüz yeterli değilse doktorunuzun kontrolünde devam sütü en doğru seçenek” diye konuştu.

Yetişkin beyninin %80’inin 2 yaşına kadar geliştiğine, bu nedenle bebeklerde bilişsel gelişimin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Serap Duygulu, “görünmeyen sağlığa” yani bebeğin hızlı öğrenmesini, kavrama yeteneğini, çevresini anlaması sağlayan bilişsel gelişimine önem verilmesi gerektiğini, bunun ayrıca bebeğin sosyal gelişimini de olumlu etkileyeceğini belitti.

Ayrıca kendi annelik yolculuğu ve deneyimlerini paylaşan Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu, bebek beslenmesi ürünlerinin kalitesine dikkat çekerken Bebelac Çocuk Devam Sütleri olarak Avrupa Kalite Standartları’na göre 90 farklı kalite testinden geçerek üretilen ve hiçbir koruyucu madde içermeyen devam sütleriyle 20 yılı aşkın süredir tüm annelerin yanında olduklarını vurguladı.

Panelin sonunda konuşmacılar Bursalı ailelerin sorularını da yanıtlayarak, tüm katılımcılara Hürriyet Gazetesi Aile - Çocuk Yazarı Ömür Kurt’un editörlüğünde yayımlanan ve Hürriyet Kitap’tan çıkan “200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi” hediye edildi.

Bebelac Çocuk Devam Sütleri ile Anne-Bebek Buluşmaları’nın bir sonraki durağı: VAN

Katılımcıları sürpriz hediyelerin beklediği, 2 Ağustos Cuma saat 14:00’da Van Ticaret ve Sanayi Odası, Erek Salonu'ndaki söyleşimize tüm anneler davetlidir.

Katılım ücretsizdir.

Yayın tarihi: 26.07.2019